Dziś coś szybkiego i smacznego. Wystarczy ciasto francuskie, parówki i ser,
żeby wyczarować pyszną kolację. Nie trzeba tu szczególnych umiejętności, to danie
przygotują nawet dzieci. Powiem Wam , że ciasto francuskie, to bardzo fajny wynalazek.
Bardzo szybko można z niego wyczarować pyszny deser, jak i danie obiadowe.
Świetnie smakuje na słodko i w wersji wytrawnej. Warto mieć je w swojej lodówce :)
Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
5 parówek
5 plastrów sera żółtego
Dodatkowo:
1 jajko do posmarowania wierzchu
sezam do posypania
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozłożyć na płasko na stolnicy.
Przekroić nożem na 5 równych części. Parówki obrać z folii.
Każdą parówkę owinąć plastrem sera, a następnie zawinąć w ciasto.
Tak przygotowane parówki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie posmarować rozmieszanym jajkiem i posypać sezamem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, około 20 minut.
U mnie piekły się 18 minut. Podałam z keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz