Mini kanapeczki z chleba tostowego to świetny pomysł na imprezową przekąskę. Sprawdzą się idealnie na spotkaniach rodzinnych, lub z przyjaciółmi. Smaczne i kolorowe, na pewno przypadną do gustu Waszym gościom.
Nie podaję dokładnych ilości składników, bo to zależy ile mini kanapeczki chcecie zrobić.
Zrobiłam 20 sztuk, z pięciu kromek chleba.
Do przygotowania tych kanapeczek wykorzystałam szynkę marki Duda
Składniki:
Kilka kromek chleba tostowego
Szynka wędzona drobiowa Duda
Kolorowa papryka
Sałata
Pomidorki koktajlowe
Oliwki
Dowolny sos (u mnie czosnkowy), może też być keczup, lub musztarda
Kilka kromek chleba tostowego
Szynka wędzona drobiowa Duda
Kolorowa papryka
Sałata
Pomidorki koktajlowe
Oliwki
Dowolny sos (u mnie czosnkowy), może też być keczup, lub musztarda
Dodatkowo:
Drewniane patyczki
Wykonanie:
Kromki chleba tostowego pokroić na 4 części, tak żeby powstały kwadraty. Każdy kwadracik posmarować sosem. Następnie ułożyć kawałek sałaty, wędlinę złożoną na 4 części, na to położyć kawałek papryki, a następnie pomidorka, lub oliwkę. Można jedno i drugie. U mnie do wyboru, jedne z oliwkami, jedne z pimidorkami, ale też z pomidorami i oliwkami.
Wszystko nabić na patyczek.