Dziś polecam sałatkę z tuńczykiem. Pasuje na każdą imprezę.
Jeśli lubicie tuńczyka to zachęcam to wypróbowania. Moja rodzina bardzo ja lubi.
Używam do jej zrobienia makaronu w kształcie ryżu, ale może tez być inny, drobny.
Składniki:
3/4 szklanki makaronu typu ryżyk (odmierzyłam przed ugotowaniem)
2 puszki tuńczyka
4 jajka
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki czerwonej
1 duża cebula
2-3 ogórki kiszone
1 puszka kukurydzy konserwowej
10-15 sztuk oliwek marynowanych
4-5 łyżek majonezu
sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron i jajka ugotować.Wszystkie warzywa i jajka pokroić w kostkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystko wrzucić do miski.
Składniki:
3/4 szklanki makaronu typu ryżyk (odmierzyłam przed ugotowaniem)
2 puszki tuńczyka
4 jajka
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki czerwonej
1 duża cebula
2-3 ogórki kiszone
1 puszka kukurydzy konserwowej
10-15 sztuk oliwek marynowanych
4-5 łyżek majonezu
sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron i jajka ugotować.Wszystkie warzywa i jajka pokroić w kostkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystko wrzucić do miski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz