Miał być grill, nie było pogody, była kiełbaska z patelni :)
Składniki:
4 duże, białe kiełbasy parzone
2 średnie cebule
1/2 szklanki piwa
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżeczka musztardy francuskiej
sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia
Wykonanie:
Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Przełożyć na miseczkę. Na tej samej patelni podsmażyć kiełbaski, tak
żeby się zrumieniły.
Do piwa dodać musztardę i chrzan. Wymieszać.
Na podsmażoną kiełbasę wyłożyć cebulę, przyprawić solą, pieprzem
i majerankiem. Na to wylać miksturę z piwa.
Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu 10-15 minut.
Następnie zdjąć pokrywkę i jeszcze chwilkę smażyć.
Gotowe. Szybko i smacznie :)
Moje kiełbaski są dość mocno przypieczone, ale takie lubimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz