wypróbować. Oczywiście, wtrąciłam swoje trzy grosze :)
Ciasto, wyszło bardzo smaczne. Miękkie i wilgotne. Nutella dodaje, fajnego,
czekoladowego posmaku. Ciasto wyrosło mi z górką, dlatego zrobiłam dekorację
z okruchów. Dzięki temu, murzynek bardzo ładnie się prezentuje.
Piekłam w tortownicy 25 cm.
Składniki:
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
4 łyżki nutelli
1/2 szklanki wody
4 jajka
2 szklanki maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Margarynę, cukier, kakao, nutellę i wodę doprowadzić do wrzenia, co jakiś czas
mieszając.
Do wystudzonej masy, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
Zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta.
Zmiksować, tylko chwile na najniższych obrotach miksera.
Ciasto przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej bułka tartą.
Po wystudzeniu ściąć górę ciasta.
Ścięte ciasto, pokruszyć.
Posypać, pokruszonym ciastem i lekko docisnąć.
Prezentuje się pięknie!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńczekoladowa rozkosz:)
OdpowiedzUsuńCudowne ciasto
OdpowiedzUsuń