Kiedy zostanie makaron z obiadu, można go wykorzystać na wiele sposobów,
na przykład do sałatki. Wystarczy dodać warzywa, majonez i jogurt.
Kilka składników i sałatka gotowa. Sprawdzi się na co dzień, ale również
na imprezę. Dzięki dodatkowi makaronu sałatka jest syta.
Spróbujcie, polecam.
Składniki:
200 g. makaronu ugotowanego (u mnie muszelki)
1/2 brokuła
2 średnie pomidory
1/2 puszki kukurydzy
5 łyżek pokrojonego szczypiorku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
sól, pieprz
Wykonanie:
Brokuła podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić do wrzącej osolonej wody.
Gotować 5 minut.
Następnie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Dodać do brokuła. Dodać też resztę składników, makaron, kukurydzę,
szczypiorek, jogurt i majonez. Przyprawić solą i pieprzem.
Wszystko razem wymieszać i schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz