Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja.
Jeśli zostanie wam rosół, to w kilka minut przerobicie go na pyszną pomidorową.
W większości polskich domów gdzie w niedzielę jest rosół, w poniedziałek
jest pomidorowa. Każdy ma na nią swój sposób. Ja lubię z dodatkiem bazylii
i oczywiście ze swojskim przecierem. Niestety przecier się skończył dlatego zupa
z kupnej passaty. Jeszcze miesiąc i będziemy działać z pomidorami.
Będą świeża przeciery.
To co ? Zapraszam na pomidorową :)
Składniki:
1 litr rosołu
1 szklanka passaty pomidorowej
1/2 łyżeczki bazylii suszonej
sól, pieprz
Dodatkowo:
Dowolny makaron
Śmietana 30 %
Wykonanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Rosół zagotować. Dodać passate pomidorową i bazylię.
Gotować na małym gazie 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Na talerz wyłożyć makaron, wlać zupę.
Dodać śmietanę według swojego gustu.
Śmietanę możecie też dodać do garnka z zupą. Mój mąż je bez śmietany,
dlatego nie dodaję jej do garnka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz