wtorek, 5 lipca 2022

Szybka pomidorowa na rosole.

 


Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. 
Jeśli zostanie wam rosół, to w kilka minut przerobicie go na pyszną pomidorową. 
W większości polskich domów gdzie w niedzielę jest rosół, w poniedziałek 
jest pomidorowa. Każdy ma na nią swój sposób. Ja lubię z dodatkiem bazylii 
i oczywiście ze swojskim przecierem. Niestety przecier się skończył dlatego zupa 
z kupnej passaty. Jeszcze miesiąc i będziemy działać z pomidorami. 
Będą świeża przeciery. 
To co ? Zapraszam na pomidorową :)


Składniki:
1 litr rosołu
1 szklanka passaty pomidorowej
1/2 łyżeczki bazylii suszonej
sól, pieprz

Dodatkowo:
Dowolny makaron 
Śmietana 30 % 

Wykonanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 

Rosół zagotować. Dodać passate pomidorową i bazylię. 
Gotować na małym gazie 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. 


Na talerz wyłożyć makaron, wlać zupę. 
Dodać śmietanę według swojego gustu. 

Śmietanę możecie też dodać do garnka z zupą. Mój mąż je bez śmietany, 
dlatego nie dodaję jej do garnka. 




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz