środa, 28 października 2020

Parówki w cieście francuskim.

 



Dziś coś szybkiego i smacznego. Wystarczy ciasto francuskie, parówki i ser, 
żeby wyczarować pyszną kolację. Nie trzeba tu szczególnych umiejętności, to danie 
przygotują nawet dzieci. Powiem Wam , że ciasto francuskie, to bardzo fajny wynalazek. 
Bardzo szybko można z niego wyczarować pyszny deser, jak i danie obiadowe. 
Świetnie smakuje na słodko i w wersji wytrawnej. Warto mieć je w swojej lodówce :)


Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
5 parówek
5 plastrów sera żółtego

Dodatkowo:
1 jajko do posmarowania wierzchu
sezam do posypania

Wykonanie:
Ciasto francuskie rozłożyć na płasko na stolnicy. 
Przekroić nożem na 5 równych części. Parówki obrać z folii. 
Każdą parówkę owinąć plastrem sera, a następnie zawinąć w ciasto.  




Tak przygotowane parówki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 
Następnie posmarować rozmieszanym jajkiem i posypać sezamem.


Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, około 20 minut. 
U mnie piekły się 18 minut. Podałam z keczupem. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz