czwartek, 23 maja 2019

Surówka z młodej kapusty i pomidora.





Pokazała się młoda kapusta, trzeba jak najwięcej korzystać, bo to tylko
sezonowy smakołyk. Bardzo ją lubię, dlatego kiedy jest, to jem ile się da :)
Uwielbiam surówki z młodej kapusty. Tym razem, zrobiłam minimalistycznie,
tylko kapusta, pomidory i cebula. Spróbujcie, bo nam bardzo smakowała.


Składniki:
1/2 główki, średniej młodej kapusty
2 pomidory
1 nieduża cebula (miałam czerwoną)
kilka łyżek oleju
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w niedużą kostkę. Cebulę również
pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, wrzucić do miski. Dodać pomidory
i cebulę. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać olej i sok z cytryny.
Ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki na pół godziny.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz