piątek, 3 kwietnia 2020

Kawa po koreańsku - Dalgona Coffee





Ostatni hit internetu. Gdzie nie spojrzałam, wszędzie kawa po koreańsku.
Nie było wyjścia, musiałam zrobić :)
Moja wersja, jest trochę łagodniejsza od oryginału, ponieważ nie lubię mocnej kawy.
Dla mnie, to bardziej deser, niż kawa. Puszysta słodka pianka kawowa
i mleko. Całkiem fajnie to smakuje.
Jeśli jeszcze nie robiliście, to polecam wypróbować.
Możecie ją zrobić na ciepło, lub na zimno.
Podaję składniki na  jedną dużą kawę.

Składniki:
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 łyżka cukru
2 łyżki gorącej wody
3/4 szklanki mleka

Wykonanie:
Kawę i cukier, wsypać do naczynia. Dodać gorącą wodę.


Zmiksować mikserem, na puszystą piankę.
Do szklanki wlać mleko, dopełnić kawową pianką. Gotowe :)



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza