wtorek, 27 lipca 2021

Makaron z tuńczykiem i pieczarkami.

 


Danie które przygotujecie bardzo szybko. Poradzą sobie z nim początkujące 
Panie domu, bo jest proste w wykonaniu. Jeśli lubicie tuńczyka z puszki, 
to jest to, danie dla Was. Może nie wygląda ładnie, ale smakuje naprawdę dobrze. 


Składniki:
400 g. pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (puszka 160 g. każda)
250 g. śmietanki 30 %
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól, pieprz

Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Kiedy będzie rumiana 
dodać pieczarki pokrojone w większą kostkę lub plastry. 
Przyprawić solą i pieprzem.


Podsmażyć 10 minut, żeby woda odparowała. 
Następnie dodać drobno pokrojony czosnek i tuńczyka. 
Zalać śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. 
Gotować kilka minut, żeby sos lekko zgęstniał. 



W trakcie robienia sosu, ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Gorący makaron wyłożyć na talerze. Na makaron wyłożyć sos.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz