Wczoraj na szybko zrobiłam takie ciasteczka. Wystarczy pół godziny,
razem z pieczeniem i pyszny deser gotowy. Do kawki i herbatki jak znalazł.
Już wcześniej pisałam, że warto mieć w lodówce ciasto francuskie. Można z niego
wyczarować coś fajnego, kiedy szybko chcecie zrobić deser, lub przekąski.
Nie potrzeba tu żadnych umiejętności kulinarnych, wystarczy pomysł.
Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
21 kostek czekolady mlecznej
1 jajko
Wykonanie:
Ciasto francuskie podzielić na 21 prostokątów. Na każdym prostokącie z jednej strony
ułożyć kostkę czekolady. Następnie przykryć wolna częścią ciasta i skleić brzegi widelcem.
Tak przygotowane ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch ciasteczek posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 20 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz