sobota, 20 czerwca 2020

Pasta łososiowa z awokado.





Pasty na kanapki, to bardzo fajny wynalazek. Można kombinować, wymyślać, 
mieszać różne składniki. Za każdym razem, możemy mieć inną pastę. 
Wszystko zależy od naszej wyobraźni, albo od tego, co akurat mamy w lodówce :) 
Dziś mam dla Was pastę z łososia i awokado. Są chętni ?



Składniki:
1 awokado
1 łyżka posiekanego koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego
łosoś wędzony na ciepło (125g)
1 łyżeczka soku z cytryny
Sól, pieprz

Wykonanie:
Awokado oddzielić od pestki, obrać i pokroić na kawałki. Zblendować.
Łososia rozdrobnić. Wrzucić do miseczki z awokado. Dodać resztę składników 
i wszystko razem zblendować. Jeśli trzeba, doprawić jeszcze solą 
i pieprzem. Wymieszać. 




2 komentarze:

  1. Uwielbiam pasty z łososiem, ale z awokado jeszcze nie miałem przyjemności probówać, czas to zmienić! :D

    OdpowiedzUsuń