czwartek, 18 czerwca 2020

Mini serniczki na zimno z posypką czekoladową.





Zapraszam na deser z serków homogenizowanych. Takie mini serniczki na zimno. 
Serki możecie użyć o dowolnym smaku. Takie jakie lubicie. 
Wierzch możecie udekorować owocami i galaretką. Ja akurat, miałam ochotę 
na czekoladę, dlatego zrobiłam posypkę czekoladową. Wyszło pysznie. Spróbujcie. 


Składniki:
250 ml. śmietanki 30 %
4 małe serki homogenizowane
1 galaretka krystaliczna 
1/2 szklanki wody
1/2 tabliczki czekolady mlecznej. 

Wykonanie:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Zostawić do wystudzenia.


Śmietankę ubić. Do ubitej śmietany dodać serki. Zmiksować do połączenia składników. 


Na koniec wlewać powoli tężejącą galaretkę, cały czas miksując. 
Gotową masę przełożyć do pucharków. 


Wstawić do lodówki, na około 2 godziny.
Czekoladę utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać wierzch deserów.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz