wtorek, 19 maja 2020

Ciastka biszkoptowe z dżemem i mascarpone.




Szybka i pyszna propozycja deserowa. Pomysł zaczerpnęłam z internetu, 
wypróbowałam i jestem zachwycona. Takie ciacha świetnie się sprawdzą latem, 
kiedy przyjdą upalne dni. Bez włączania piekarnika, przygotujecie pyszne, 
mięciutkie ciastka biszkoptowe. A co ważne zrobicie to naprawdę szybko. 
Kilkanaście minut i gotowe. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać, czy smakowało. 


Składniki:
1 paczka biszkoptów okrągłych
serek mascarpone
dowolny dżem
niepełna szklanka śmietanki 30 %
wiórki kokosowe

Wykonanie:
Śmietankę i wiórki przełożyć do osobnych miseczek. 
Wewnętrzną stronę biszkopta, posmarować dość grubo serkiem mascarpone.


Drugi biszkopt, też z wewnętrznej strony, posmarować dżemem. 


Oba biszkopty złożyć ze sobą. 


Namoczyć w śmietance, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. 







4 komentarze:

  1. Pyszności :)Takie proste, a robią super wrażenie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie :) Są naprawdę super. Polecam :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że się spodobały :)

      Usuń