Dziś polecam coś do chleba. Pyszną i szybką w przygotowaniu pastę,
a co najważniejsze, zdrową. Nie wszyscy lubią awokado, wiem,
bo ja też nie przepadam. To błąd, bo awokado zawiera sporo witamin i minerałów.
Ostatnio w jednym z programów telewizyjnych, wypatrzyłam taką właśnie pastę.
Postanowiłam wypróbować i powiem Wam, że jest super.
Awokado w połączeniu z twarogiem i czosnkiem, smakuje naprawdę dobrze.
Upiekłam do tego, swojskie bułeczki i nic więcej nie było mi trzeba. Po prostu pycha :)
Składniki:
250 g. twarogu
1 awokado
1 ząbek czosnku
szczypiorek
sól, pieprz
Wykonanie:
Twaróg włożyć do miski. Awokado obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Dodać do twarogu. Czosnek zetrzeć na tarce, o drobnych oczkach.
Wszystko razem zblendować. Na koniec dodać pokrojony szczypiorek
i przyprawić solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie wymieszać i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz