Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, witaminę E, P, beta karoten, a także składniki
mineralne wapń, magnez, żelazo i potas. Zawiera również siarkę dzięki czemu ma dobry
wpływ na wygląd włosów, skóry i paznokci.
Kiszona kapusta pozytywnie wpływa również na układ pokarmowy, reguluje prace jelit,
a co najważniejsze, w okresie jesienno zimowym wzmacnia naszą odporność.
Teraz już wiecie, że warto jeść kapustę kiszoną :)
Składniki:
1/2 kg. kapusty kiszonej
1 cebula
1 marchewka
kilka łyżek oleju
pieprz
Wykonanie:
Kapustę przełożyć do miski, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce
o dużych oczkach.
Wszystkie składniki wymieszać.
Dodać olej i przyprawić pieprzem, ponownie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz