piątek, 24 listopada 2017

Makaron ze szpinakiem.




Obiad w nie całe pół godziny. Dla tych, co lubią szpinak.
U mnie w domu na szczęście wszyscy lubią :) Dlatego wszelakie dania
ze szpinakiem są u nas mile widziane. Nawet Wojtek zajada ze smakiem,
a wierzcie mi ,że jemu ciężko dogodzić :)


Składniki:
Makaron ( u mnie kokardki )
1 opakowanie szpinaku mrożonego (450 g.)
1 ząbek czosnku ( jak mały to 2 )
150 g. sera typu feta
2 jajka
1 mała śmietanka 18%  (250 ml)
sól, pieprz

Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Na patelni roztopić nie wielką ilość masła, dodać zamrożony szpinak.
Co jakiś czas mieszać, aż szpinak się rozmrozi. Dodać czosnek przeciśnięty
przez praskę i pokruszoną fetę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Do miseczki wbić 2 jajka i wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem,
rozmieszać widelcem tak żeby jajka połączyły się ze śmietaną.
Wlać do szpinaku i jeszcze chwilę smażyć cały czas mieszając.

 Ugotowany makaron wyłożyć na talerze, na makaron wyłożyć szpinak.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz