poniedziałek, 23 marca 2020

Muffinki jogurtowe z czekoladą.





Zapraszam na pyszne babeczki. Kończyła się data ważności jogurtu
i dzięki temu powstały :) Są przepyszne, miękkie i puszyste.
To będzie, mój ulubiony przepis na muffinki.
Będę je robić z różnymi dodatkami. Tym razem zrobiłam z czekoladą, ale super
będę też z owocami. Na pewno zrobię, jeszcze kilka kombinacji :)


Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 duży jogurt owocowy (miałam gruszkowy)
100 ml. oleju
1 jajko
czekolada mleczna

Wykonanie:
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać w misce. Dodać jogurt, olej i jajko.


Zmiksować. Ciasto będzie dość gęste. Formę na muffinki, wyłożyć papilotkami.
Nakładać łyżką ciasto, do 3/4 wysokości foremek.


 Do środka każdej babeczki, wcisnąć kostkę czekolady.


 Łyżeczką nakryć czekoladę ciastem, tak żeby nie wystawała.


Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz