Bardzo lubię, pasty jajeczne. Często kombinuję z dodatkami, żeby je urozmaicić.
Tym razem, zrobiłam z wędzonym łososiem. Kto lubi łososia, na pewno, polubi tę pastę.
Nam bardzo smakowała. Pochwalę się jeszcze, że miałam swojskie jajka.
Dostałam od cioci :) Taka pasta, i swojski chlebek. Pyszności :)
Składniki:
4 jajka
150 g. wędzonego łososia
szczypior
sól, pieprz
2 płaskie łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Łososia drobno pokroić. Dodać do jajek.
Na koniec, dodać pokrojony szczypior. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Dodać majonez i musztardę. Wszystko wymieszać i dodatkowo rozgnieść widelcem.
Łososia drobno pokroić. Dodać do jajek.
Na koniec, dodać pokrojony szczypior. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Dodać majonez i musztardę. Wszystko wymieszać i dodatkowo rozgnieść widelcem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz