czwartek, 22 czerwca 2017

Naleśniki z parówką.





Znacie takie naleśniki ? Ja robię je od lat. U nas w domu smakują wszystkim.
Jeśli jeszcze nie jedliście, to spróbujcie. Niby nic szczególnego, a bardzo smaczne.
Polecam.


Składniki na naleśniki:
2 jajka
1 szklanka mąki
1/2 szklanki mleka
1/3 szklanki wody ( najlepiej gazowanej)
szczypta soli
trochę oleju do smażenia

Wszystkie składniki wymieszać w misce trzepaczką.
Usmażyć cienkie naleśniki.


Dodatkowo:
parówki
ser żółty w plastrach ( może też być utarty na tarce)
ketchup


Wykonanie:
Usmażony naleśnik polać ketchupem, na to ułożyć plaster lub dwa sera,
na ser położyć parówkę.




Zwinąć w rulon.


Następnie naleśniki podsmażyć na patelni, po kilka minut z każdej strony,
pod przykryciem. Tak żeby parówka była ciepła, a ser się rozpuścił.




2 komentarze:

  1. Zostały mi naleśniki z innego przepisu.Bardzo smaczny i szybki sposób na wykorzystanie małej ilości.Polecam

    OdpowiedzUsuń