Sałatki z zupek chińskich są w internecie bardzo popularne.
Przepisów jest mnóstwo. Ja robię tę sałatkę w dwóch wersjach, z kurczakiem,
lub z szynką. Obie bardzo mi smakują.
Dziś proponuję wersję z szynką.
Składniki:
1 zupka chińska (u mnie łagodna z kurczakiem)
3 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1 cebula
250 g. szynki (u mnie konserwowa)
4 ogórki korniszony
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron z zupki pokruszyć do miseczki, dodać dołączone przyprawy.
Zalać wrzątkiem, tylko tyle żeby przykryło makaron.
Przykryć talerzykiem i zostawić do napęcznienia.
Jajka, szynkę i warzywa pokroić w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę.
Wsypać przestudzony makaron, przyprawić solą i pieprzem, na koniec dodać
majonez i jogurt. Wymieszać i wstawić do lodówki .
bardzo lubię tego typu sałatki
OdpowiedzUsuń