Jeśli zostanie Wam ugotowany ryż z obiadu, możecie wykorzystać go do sałatki.
Wystarczy kilka składników i pyszne danie gotowe.
Moje chłopaki lubią tuńczyka więc zajadali ze smakiem.
Taką sałatkę zrobicie bardzo szybko, nie ma przy niej dużo pracy. Wystarczy kilkanaście minut i możecie się cieszyć pyszną sałatką.
Taką sałatkę zrobicie bardzo szybko, nie ma przy niej dużo pracy. Wystarczy kilkanaście minut i możecie się cieszyć pyszną sałatką.
Polecam do sałatki tuńczyka w kawałkach, w oleju roślinnym, lub w sosie własnym.
Składniki:
1 woreczek ugotowanego ryżu
2 puszki tuńczyka
1 puszka kukurydzy
1/2 papryki czerwonej
1 nieduża cebula czerwona
2 większe ogórki kiszone
4 łyżki majonezu
1 czubata łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Wykonanie:
Ryż przełożyć do miski, dodać odsączonego tuńczyka i odsączoną kukurydzę.
Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Wrzucić do ryżu.
Na koniec dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszać.
Sałatkę wstawić do lodówki, żeby się schłodziła i nabrała smaku.
Sałatkę wstawić do lodówki, żeby się schłodziła i nabrała smaku.
Klasyka! Sałatki z tuńczykiem lubią nie tylko Twoje chłopaki :-) A jeszcze na takim pięknym półmisku, aż szkoda jeść...
OdpowiedzUsuńPowiem Ci Marzyniu, że mój mąż uwielbia tuńczyka. Zawsze w domu mamy zapas :)
Usuń