piątek, 14 września 2018

Paprykarz domowy.




Robiliście kiedyś paprykarz? Ja robiłam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni.
Nie wiedziałam, że jest to takie proste i takie smaczne :)
Mój paprykarz zrobiony jest z dorsza, ale można użyć dowolnej wędzonej ryby.
Przyprawy dodajcie według swojego gustu. Jeśli wolicie bardziej pikantne, dodajcie
więcej papryki ostrej.


Składniki:
1 średnia ryba wędzona
2 nie duże cebule
5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
4 łyżeczki keczupu
4 łyżki ryżu ugotowanego
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/3 łyżeczki papryki ostrej
sól, pieprz
łyżka masła do podsmażenia cebuli

Wykonanie:
Rybę obrać, rozdrobnić i włożyć do miski. Cebulę pokroić w drobną kostkę
i  podsmażyć na maśle. Do podsmażonej cebuli dodać koncentrat i keczup.
Wymieszać. Przełożyć do miski z rybą, dodać ryż i przyprawy.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Wstawić do lodówki na kilka godzin żeby smaki się przegryzły.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz