czwartek, 22 listopada 2018

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta.




Bardzo lubię szpinak, nie ważne czy świeży, czy mrożony. Dodatkowo jeśli jest
połączony z serem feta to już w ogóle jestem wniebowzięta :)
Czasami oprócz fety, dodaję jeszcze ser żółty. Tym razem tak właśnie zrobiłam :)
Polecam Wam na szybki, ale pyszny obiad, oczywiście jeśli lubicie szpinak :)


Składniki:

Naleśniki:
1 jajko
szczypta soli
1 szklanka mleka
1 szklanka wody gazowanej
1,5 szklanki maki

Farsz:
1 opakowanie szpinaku mrożonego
150 g. sera feta
100 g. żółtego sera
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
1 łyżeczka masła

Dodatkowo:
olej do smażenia

Wykonanie:
Wszystkie składniki na naleśniki wymieszać w misce i odstawić około na pół godziny.
Następnie smażyć cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju.

Na patelni roztopić masło, wrzucić zamrożony szpinak. Smażyć do rozmrożenia
co jakiś czas mieszając. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić 
sola i pieprzem. Przestudzić. Dodać pokrojony ser feta, oraz utarty ser żółty.
Wymieszać. 
Farsz nakładać na naleśniki i zawijać.
Tak przygotowane naleśniki podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz