wtorek, 30 października 2018

Surówka z kiszonej kapusty.





Bardzo lubię kiszona kapustę. Oprócz tego, że jest smaczna to jest również bardzo zdrowa.
Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, witaminę E, P, beta karoten, a także składniki
mineralne wapń, magnez, żelazo i potas. Zawiera również siarkę dzięki czemu ma dobry
wpływ na wygląd włosów, skóry i paznokci.
Kiszona kapusta pozytywnie wpływa również na układ pokarmowy, reguluje prace jelit,
a co najważniejsze,  w okresie jesienno zimowym wzmacnia naszą odporność.
Teraz już wiecie, że warto jeść kapustę kiszoną :)


Składniki:
1/2 kg. kapusty kiszonej
1 cebula
1 marchewka
kilka łyżek oleju
pieprz

Wykonanie:
Kapustę przełożyć do miski, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce
o dużych oczkach.


Wszystkie składniki wymieszać.
Dodać olej i przyprawić pieprzem, ponownie wymieszać.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz