Strony

wtorek, 28 stycznia 2020

Smażony camembert.






Dziś zapraszam, na smażony camembert.
Zawsze smażyłam ser żółty, a camembert robiłam na grillu, ale jakiś czas temu,
wypatrzyłam w internecie, że smażony camembert wygląda bardzo apetycznie.
Oczywiście postanowiłam wypróbować. Okazało się, że bardzo nam posmakował.
Od tamtego czasu, robię dość często. Bardzo lubimy ze swojskimi frytkami.

Składniki:
2 sztuki sera camembert
1 jajko
bułka tarta do obtoczenia
sól, pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:
Jajko rozbić na talerzyk. Przyprawić solą i pieprzem, rozmieszać.
Na drugi talerzyk, wysypać bułkę tartą.
Ser obtoczyć w bułce, następnie w jajku i znowu w bułce.


Na patelnię wlać olej. Ser ułożyć na rozgrzanym oleju.
Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.



Najlepiej smakuje z domowymi frytkami i surówką.





2 komentarze:

  1. Chodzi za mną od jakiegoś czasu - muszę do zrobić, bo wygląda bardzo apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń