Ulubione ziemniaczki mojego syna:)
Mała odmiana od tradycyjnie gotowanych ziemniaków. Świetny dodatek do obiadu,
lub do samodzielnego zajadania z keczupem lub sosem czosnkowym.
Składniki:
1 kg ziemniaków
3 łyżeczki masła
1 ząbek czosnku
przyprawy jakie lubicie ( u mnie sól, pieprz, oregano, tymianek)
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grube plastry.
Przełożyć do torebki foliowej do pieczenia.Wsypać przyprawy i czosnek
przeciśnięty przez praskę.
Przemieszać ziemniaki ręką żeby przyprawy równomiernie się rozeszły.
Na wierzch wrzucić masło i zamknąć torebkę.
Całość włożyć do naczynia żaroodpornego lub blaszki do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz