Dziś klasyka. Pasta jajeczna. Bardzo ją lubię. Najlepsza chyba tradycyjna, 
tylko jajka i szczypiorek, ale żeby urozmaicić dodaje różne dodatki. 
Często robię właśnie z rzodkiewką. Do tego swojskie pieczywo i jestem w niebie. 
Kto zna mój blog trochę lepiej, to wie, że u mnie tylko swojskie pieczywo :) 
Zajrzyjcie do zakładki pieczywo i znajdźcie coś dla siebie:)
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
6 średnich rzodkiewek (90 g.)
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 pełna łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka obrać ze skorupek. Umyć i zetrzeć 
na tarce o drobnych oczkach, lub rozgnieść widelcem. 
Rzodkiewkę zetrzeć na tarce i dodać do jajek. 
Następnie dodać szczypiorek, majonez, musztardę i przyprawić solą i pieprzem. 
Wszystko razem wymieszać. Można jeszcze dodatkowo rozgnieść widelcem. 



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz