Strony

wtorek, 24 maja 2022

Pasta jajeczna z rzodkiewką.

 


Dziś klasyka. Pasta jajeczna. Bardzo ją lubię. Najlepsza chyba tradycyjna, 
tylko jajka i szczypiorek, ale żeby urozmaicić dodaje różne dodatki. 
Często robię właśnie z rzodkiewką. Do tego swojskie pieczywo i jestem w niebie. 
Kto zna mój blog trochę lepiej, to wie, że u mnie tylko swojskie pieczywo :) 
Zajrzyjcie do zakładki pieczywo i znajdźcie coś dla siebie:)


Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
6 średnich rzodkiewek (90 g.)
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 pełna łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz

Wykonanie:
Jajka obrać ze skorupek. Umyć i zetrzeć 
na tarce o drobnych oczkach, lub rozgnieść widelcem. 
Rzodkiewkę zetrzeć na tarce i dodać do jajek. 
Następnie dodać szczypiorek, majonez, musztardę i przyprawić solą i pieprzem. 
Wszystko razem wymieszać. Można jeszcze dodatkowo rozgnieść widelcem. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz