Strony

czwartek, 4 lipca 2019

Surówka z kalarepy.





Kto lubi kalarepę? Super do pochrupania, ja bardzo lubię :)
Mam dla Was surówkę, właśnie z kalarepy. Tak na szybko, ale jak dla mnie,
bardzo smaczna.
Tak przy okazji, powiem Wam, że warto jeść kalarepę. Ma ona, dużo wartości
odżywczych, a co ważne, jest źródłem izotiocyjanów i indoli, a te substancje,
chronią nasz organizm, przed rozwojem nowotworów.
Zapraszam na surówkę :)

Składniki:
2 duże kalarepy
1 pełna łyżeczka chrzanu ze słoiczka (miałam śmietankowy)
1 łyżka soku z cytryny
4 łyżki oleju
sól, pieprz

Wykonanie:
Kalarepę zetrzeć na tarce, o dużych oczkach. Dodać chrzan, sok z cytryny
i olej. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Wstawić, na pół godziny, do lodówki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz