Strony

piątek, 22 marca 2019

Pasta jajeczna z makrelą.




Bardzo lubię, wszelkiego rodzaju pasty jajeczne. Robię je dość często.
Tym razem z dodatkiem makreli, ale nie wędzonej, tylko w oleju. Do tego świeży
chlebek i nic więcej mi nie trzeba :) Zdjęcie zrobione już po kolacji, dlatego pasty
jest tak mało. Dobrze, że coś zostało :)
Powiem Wam jeszcze w tajemnicy, że wczoraj zrobiłam pyszny chlebek z dodatkiem
wody z kiszonych ogórków. Nie długo będzie przepis. Zaglądajcie.


Składniki:
4 jajka
1 puszka makreli w oleju (170 g.)
1/2 cebuli
1 pełna łyżka majonezu
1/2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, dodać do jajek. Następnie dodać makrelę
i rozgnieść widelcem. Na koniec dodać majonez, musztardę i przyprawy.
Wszystko razem wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz