Strony

piątek, 29 marca 2019

Muffinki z płatkami czekolady.





Dziś mam dla Was, małe co nie co :) Pyszne babeczki, które możecie zrobić zawsze,
kiedy przyjdzie Wam ochota, na coś słodkiego. Robi się je ekspresowo, nie trzeba
nawet używać miksera. Wystarczy połączyć składniki suche i mokre, wymieszać
i można nakładać do foremek. Od razu ostrzegam, że tak samo szybko znikają :)


Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
50 g. masła
1 jajko
1 szklanka mleka
100 g. płatków czekoladowych, lub czekolady gorzkiej

Wykonanie:
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać w misce. Dodać mleko, jajko
i roztopione i przestudzone masło.


Wszystko wymieszać łyżką. Wsypać płatki czekoladowe.
Jeśli nie macie płatków, to pokrojoną na drobne kawałki, czekoladę gorzką.


Ponownie wymieszać.


Nałożyć do foremek, do 3/4 wysokości.


Piec w temperaturze 170 stopni, około 30 minut.


Po wystudzeniu, posypać cukrem pudrem.




1 komentarz: