Roladki drobiowe można zrobić w różnym wydaniu. Możecie je nadziać tym,
na co akurat macie ochotę. Tym razem u mnie z kabanosem, papryką
i czerwoną cebulą.
W chrupiącej panierce smakują wybornie.
Podałam z ziemniakami i sałatą.
Składniki:
2 piersi z kurczaka
1/2 czerwonej cebuli
2 kabanosy
1/4 papryki czerwonej
sól
pieprz
czosnek granulowany
Panierka:
2 jajka
mąka
bułka tarta
Wykonanie:
Piersi rozkroić wzdłuż na plastry. Zrobiłam 3 plastry z jednej piersi.
Rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą.
Następnie przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym z obu stron.
Na rozbitych i przyprawionych plastrach mięsa ułożyć po kawałku kabanosa,
papryki i cebuli.
Następnie zawijać w rolady.
Jajka wbić do miski, przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Wymieszać.
Roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rolady na mniejszym gazie co jakiś czas obracając,
żeby równo się usmażyły.
Smażyłam około 30 minut.
Jak zwykle u ciebie można się napatrzeć na jadalne cudeńka :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Ci się podobają :)
UsuńTo wygląda pysznie. Szukam nowych pomysłów na dania z drobiem i ta rolada wydaje się być idealna! Dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, że przepis się spodobał :) Pozdrawiam.
Usuń