Danie które przygotujecie bardzo szybko. Poradzą sobie z nim początkujące
Panie domu, bo jest proste w wykonaniu. Jeśli lubicie tuńczyka z puszki,
to jest to, danie dla Was. Może nie wygląda ładnie, ale smakuje naprawdę dobrze.
Składniki:
400 g. pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (puszka 160 g. każda)
250 g. śmietanki 30 %
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Kiedy będzie rumiana
dodać pieczarki pokrojone w większą kostkę lub plastry.
Przyprawić solą i pieprzem.
Podsmażyć 10 minut, żeby woda odparowała.
Następnie dodać drobno pokrojony czosnek i tuńczyka.
Zalać śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i ziołami.
Gotować kilka minut, żeby sos lekko zgęstniał.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz