Naszła mnie ochota na pastę do chleba, tym razem twarogowa z papryką.
Zawsze lubię mieć w domu zapas papryki. Ma dużo witaminy C, dlatego
jem jej, dość dużo :) Zawiera też inne witaminy, jak np. E, prowitaminę A,
oraz witaminy z grupy B. Mówię o papryce czerwonej, bo taką lubię najbardziej.
Wracając do pasty, to też bardzo lubię. Najczęściej robię właśnie twarogowe
i jajeczne. To jest moja baza, a dodatki, to już zależy na co mam ochotę, albo
co akurat mam w lodówce :)
Składniki:
250 g. twarogu
1/2 czerwonej papryki
2 łyżki gęstej śmietany
szczypiorek
sól, pieprz
Wykonanie:
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem.
Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do twarogu.
Szczypiorek drobno pokroić, również wsypać do miski z twarogiem.
Przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Jeszcze raz rozgnieść widelcem
i dobrze wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz